ПРЕС СЪОБЩЕНИЕ – Обучителната програма

На 02 и 03 март предстои първият комплекс от обучения, който е част от Обучителната програма на СОНИК СТАРТ за 2013 г.

Домакин на събитието ще бъде ЦОП – Карлово. В обучението ще участват всички звена в направлението социални услуги на СОНИК СТАРТ: ЦОП – Първомай, ЦОП – Ихтиман, ЦОП – Дупница, ДЦДУ – Карлово и ЦНСТ – Калофер. Ще се проведат две тематични обучения в рамките на два дни, с обучител Иво Йосифов – Директор на Кризисен център в гр.София.

I – ва тема:  ТРАФИК на жени и деца – институционалното лице и възможностите на администрациите. Мястото на ЦОП
I I – ра тема:  Работа с деца, преживели насилие. Симптоми, психо-социална подкрепа на жертви на насилие. Консултиране и оказване на подкрепа на родителите.

СОНИК СТАРТ е организация, която се стреми да поддържа качеството на предоставяните социални услуги, да развива и разширява дейностите по представянето. Именно затоваи през 2013 г. тя залага на обученията на специалистите и професионалното им израстване. Възможността да се комбинира теория и практика е изключително полезна за специалистите, както за новопостъпили, които получават въвеждащо обучение, така и за работещите – за надграждане и профилиране на познанията. Извън фирмената Обучителна програма, всеки експерт е насърчаван и подкрепян да посещава специализирани, обучения, организирани от Университети, професионални школи и прочее.