Информационна кампания „Запознай се с наркотиците. Помисли за себе си”

Едва ли има човек, който да не е запознат с проблема за наркотиците и тяхната вреда. Те все повече навлизат в нашето ежедневие и независимо дали ги приемаме, отхвърляме или ги забравяме, те все пак съществуват и никой не е застрахован от това да се сблъска с тях. За жалост наркотиците в днешно време се превръщат в начин на живот на много тийнейджъри.

През месец май екипът на ЦОП – Карлово започна информационна кампания на тема „Запознай се с наркотиците. Помисли за себе си“, която стартира под формата на беседи с Доброволците на ЦОП и ДЦДУ Карлово и ученици от ОУ „Райно Попович“ в гр. Карлово.

Основна цел на кампанията е да запознае обществеността с видовете наркотични вещества, начините да разпознаваме дали човека срещу нас е употребил наркотик, как да реагираме в критични ситуации и как да се борим със зависимостите.

По време на беседите децата споделиха личните си наблюдения от вредата, която оказват наркотиците върху човек и заявиха готовността си да бъдат посланици на кампанията сред своите връсници. Психологът на ЦОП – Карлово, под формата на ролева игра, обедини участниците в беседата в групи с обща и ясна цел, която беше да опишат един ден на наркозависими ползващи различни видове наркотици, през техния поглед.